Health and Science

People Are More Physically Active On Days They Use Marijuana, New Federally Funded Study Shows, Smashing ‘Lazy Stoner’ Stereotype

Uit een nieuw federaal gefinancierd onderzoek naar de associaties tussen cannabisgebruik en ander gezondheidsgerelateerd gedrag blijkt dat volwassenen lichamelijk actiever zijn op de dagen dat ze marihuana gebruikten – bewijs dat in tegenspraak is met het ‘luie stoner’-stereotype – hoewel ze ook zwaarder alcohol dronken en meer rookten. sigaretten.

Het artikel, geschreven door een workforce van tien onderzoekers uit de hele VS, werd eind vorige maand gepubliceerd in het tijdschrift Addictive Behaviors. Het maakte gebruik van gegevens uit een vier weken durend landelijk onderzoek onder 98 volwassenen ouder dan 18 jaar waarin gedrag werd gevolgd, zoals matige tot krachtige fysieke activiteit (MVPA) en de consumptie van gereguleerde stoffen.

Alleen mensen die op ten minste één van de 28 dagen marihuanagebruik meldden, werden opgenomen, waardoor het workforce kon beoordelen hoe het cannabisgebruik van de afgelopen maand op een bepaalde dag verband hield met ander gezondheidsgedrag diezelfde dag. Aan de deelnemers werden vragen gesteld by way of smartphone-gebaseerde enquêtes, zoals: “Welke van de volgende heeft u de afgelopen 24 uur gebruikt?” met betrekking tot middelen, en “Hoeveel minuten KRACHTIGE lichamelijke activiteit in uw vrije tijd heeft u gisteren gehad?” met voorbeelden als hardlopen, aerobics en zwaar tuinwerk.

Auteurs – van de College of Oklahoma Well being Sciences, College of Texas Faculty of Public Well being, College of Michigan, College of Oklahoma, Texas A&M-Commerce, Louisiana State College Well being Science Heart, Georgia Institute of Expertise en College of Colorado Boulder – zeiden de De studie van is “een van de eersten” die gebruik maakt van de real-time trackinggegevens, de zogenaamde ecologische momentaire beoordeling (EMA), “om verbanden te onderzoeken tussen cannabisgebruik en MVPA op dezelfde dag, alcoholgebruik en gerookte sigaretten.”

Hoewel de analyse marihuanagebruikers niet met niet-gebruikers vergeleek, zei het workforce dat hun bevindingen eerder onderzoek ondersteunden waaruit bleek dat cannabisconsumenten actiever waren.

“Dagelijks cannabisgebruik was positief geassocieerd met dagelijkse” fysieke activiteit.

“De waargenomen positieve associaties tussen en binnen personen tussen cannabisgebruik en MVPA kwamen overeen met onze hypothese en eerdere cross-sectionele observaties dat mensen die hashish gebruiken (versus niet-gebruikers) de neiging hebben om meer minuten wekelijks te rapporteren [physical activity, or PA] en hebben een hogere door de accelerometer gemeten licht-PA en MVPA”, schreven ze. “Waarnemingen zijn echter in strijd met bevindingen die aantoonden dat huidige en voormalige cannabisgebruikers een lagere algehele en recreatieve PA hebben in vergelijking met nooit-gebruikers.”

Eén reden voor de variantie zou de leeftijd van de deelnemers kunnen zijn, merkt het onderzoek op, waarbij ook wordt erkend dat de resultaten “mogelijk kunnen worden beïnvloed door de beoordeling van de inspanning in plaats van door de algehele PA” – wat directe vergelijkingen tussen de reacties beperkt.

Het onderzoek probeert niet een definitieve verklaring te geven waarom bepaald gedrag in verband kan worden gebracht met marihuanagebruik op dezelfde dag, maar wijst op de mogelijkheid dat cannabisconsumptie het gevoel van beloning van mensen kan vergroten – hetzij door lichaamsbeweging, hetzij door het gebruik van alcohol of tabak.

“Het kan zijn dat het cannabisgebruik is toegenomen [physical activity] genot en/of daaropvolgende gevoelens van psychologische beloning.”

“Er zijn mechanismen voorgesteld met betrekking tot de manier waarop cannabisgebruik de PA-deelname kan beïnvloeden,” zegt het, “inclusief hoe cannabisgebruik het plezier en de motivatie om fysiek actief te zijn kan vergroten, het herstel van PA kan verbeteren en het endocannabinoïdesysteem en vervolgens het dopaminerge systeem kan activeren. – toenemende gevoelens van psychologische beloning geassocieerd met PA.”

See also  Tennessee Lawmakers Push for Cannabis Legalization: What You Need to Know

Wat betreft de bevinding dat individuen die hashish gebruikten waarschijnlijk meer alcohol zouden drinken of meer sigaretten zouden roken, zegt het rapport dat dit gedrag ook te wijten kan zijn aan “mechanismen die verband houden met psychologische beloning.”

“Toch zit er nuance in deze observaties”, vervolgt het onderzoek, waarbij wordt gewezen op een onderzoek uit het verleden waaruit bleek dat gelijktijdig alcohol- en marihuanagebruik “in verband werd gebracht met een groter aantal uren excessive voelen.”

“Verder moet er rekening worden gehouden met bidirectionaliteit”, voegt het eraan toe. “Cannabisgebruik zou de kans op het roken van alcohol en/of sigaretten kunnen vergroten, maar het omgekeerde zou ook waar kunnen zijn, gezien veranderingen in de remming en/of het gebruik van de ene stof om de effecten van een andere stof aan te pakken (bijvoorbeeld ontwenningsverschijnselen).”

“Cannabisgebruik houdt verband met verhoogde fysieke activiteit, alcohol- en sigarettengebruik.”

Iemand zou bijvoorbeeld hashish kunnen gebruiken in een poging de effecten van een kater te verhelpen, of besluiten een joint te roken na een paar biertjes te hebben gedronken, terwijl hij dat anders misschien niet zou doen.

Het onderzoeksteam zei dat zorgverleners de nieuwe bevindingen zouden kunnen gebruiken omdat ze het gedrag van patiënten in realtime kunnen volgen. “Gezondheidsprofessionals zouden deze gegevens kunnen gebruiken binnen meerdere gedragsveranderingsinterventies die gebruik maken van just-in-time adaptieve interventiestrategieën om op gezondheidsgedrag bevorderende en op het stoppen van middelen gerichte inhoud te leveren aan personen die melden dat ze op een bepaalde dag een hoger cannabisgebruik hebben,” schreven ze.

“Ten tweede biedt dit onderzoek, nu regeringen hashish voor medicinale en recreatieve doeleinden legaliseren, een goed startpunt voor verder mechanistisch onderzoek naar hoe cannabisgebruik ander gedrag op het gebied van gezondheid en middelengebruik kan beïnvloeden”, aldus de auteur. rapport zegt. “Een beter begrip van deze mechanismen is belangrijk bij het verfijnen van meerdere interventiestrategieën voor gedragsverandering voor de grootste schaalbaarheid en maximale affect op de volksgezondheid.”

De studie werd gedeeltelijk ondersteund door “de gedeelde mobiele gezondheidszorgbron van het Stephenson Most cancers Heart by way of een NCI Most cancers Heart Help Grant”, zegt het, verwijzend naar het Nationwide Most cancers Institute. Een van de auteurs is ook de belangrijkste uitvinder van het platform dat wordt gebruikt om de enquêtegegevens te verzamelen.

Bevindingen volgen op een vorig jaar gepubliceerd onderzoek waaruit blijkt dat, in tegenstelling tot de stereotypen van luie stoners, legale medische marihuana ‘grotere fysieke activiteit bevordert’ bij mensen met chronische medische aandoeningen en dat ‘legale recreatieve hashish (nog meer) grotere fysieke activiteit bevordert bij mensen met chronische medische aandoeningen. degenen die geen chronische medische aandoeningen hebben.”

See also  Massachusetts Marijuana Regulators Give Businesses More Time To Settle Host Community Agreement Conflicts With Towns

“In de volwassen Amerikaanse bevolking wordt het huidige cannabisgebruik important geassocieerd met een hogere prevalentie van fysieke activiteit”, aldus het artikel, gepubliceerd in de Journal of Hashish Analysis in oktober. “De prevalentie van fysieke activiteit is aanzienlijk groter in Amerikaanse staten en territoria waar hashish gelegaliseerd is voor recreatieve en medische doeleinden (vs. niet legaal).”

De auteurs gebruikten gegevens van het Conduct Threat Issue Surveillance System van de Facilities for Illness Management and Prevention (CDC), dat bestaat uit nationale telefonische enquêtes over gezondheidsgerelateerd risicogedrag, chronische gezondheidsproblemen en andere zaken.

Uit soortgelijk onderzoek met gegevens uit Canada bleek dat jonge tot middelbare volwassenen niet sedentairder of intensiever actief waren na het nuttigen van hashish – hoewel latest marihuanagebruik in verband werd gebracht met een “marginale toename” van lichte lichaamsbeweging.

“Onze bevindingen leveren bewijs tegen de bestaande zorgen dat cannabisgebruik op zichzelf sedentair gedrag bevordert en fysieke activiteit vermindert”, schreven de onderzoekers, eraan toevoegend dat “het stereotiepe ‘luie stoner’-archetype dat historisch wordt afgebeeld met chronisch cannabisgebruik de uiteenlopende toepassingen van hashish vandaag de dag niet erkent. .”

Het rapport, gepubliceerd in het tijdschrift Hashish and Cannabinoid Analysis, was gebaseerd op gegevens van de Canadese Nationwide Well being and Vitamin Examination Survey (NHANES), die tijdens de cycli van 2011–2012 en 2013–2014 informatie bevatte van om de pols gedragen versnellingsmeters die deelnemers volgden. ‘lichamelijke activiteit. Deelnemers, die allemaal tussen de 18 en 59 jaar oud waren, beantwoordden ook een vragenlijst over drugsgebruik waarin werd gevraagd naar het huidige en vroegere gebruik van stoffen zoals hashish, cocaïne, heroïne en methamfetamine.

Uit een ander rapport van vorig jaar bleek dat mensen die marihuana gebruiken gemiddeld meer wandelingen maken in vergelijking met niet-gebruikers en gebruikers van e-sigaretten. Uit het onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Preventive Drugs Stories, bleek ook dat marihuanaconsumenten niet minder vaak basisoefeningen en krachttraining doen dan niet-gebruikers.

In een ander stereotype-doorbrekend onderzoek dat in 2021 werd gepubliceerd, ontdekten onderzoekers dat frequente marihuanaconsumenten feitelijk vaker fysiek actief zijn dan hun niet-gebruikende tegenhangers.

Uit een afzonderlijk onderzoek uit 2019 bleek dat mensen die hashish gebruiken om hun coaching te verbeteren, doorgaans een gezondere hoeveelheid beweging krijgen. Het concludeerde ook dat consumeren vóór of na het sporten de ervaring verbeterde en hielp bij het herstel.

Verschillende andere recente bevindingen dagen op vergelijkbare wijze wijdverbreide vooroordelen over cannabisgebruikers uit. Een rapport van vorig jaar concludeerde bijvoorbeeld dat er geen verband bestaat tussen gewoon marihuanagebruik en paranoia of verminderde motivatie. Het onderzoek vond ook geen bewijs dat marihuanaconsumptie de volgende dag een kater veroorzaakt.

Een onderzoek uit 2022 naar marihuana en luiheid vond ondertussen geen verschil in apathie of op beloning gebaseerd gedrag tussen mensen die minstens wekelijks hashish gebruikten en niet-gebruikers. Uit het onderzoek bleek dat frequente marihuanagebruikers feitelijk meer plezier ervoeren dan degenen die zich onthielden.

Uit een afzonderlijk onderzoek uit 2020 bleek dat “oudere volwassen cannabisgebruikers, vergeleken met oudere volwassen niet-gebruikers, lagere [body mass index] aan het start van een inspanningsinterventiestudie, meer wekelijkse bewegingsdagen tijdens de interventie, en aan het einde van de interventie meer bewegingsgerelateerde activiteiten ontplooiden.”

See also  New Hampshire House Passes Bills To Late Patients To Grow Medical Marijuana At Home And Annul Past Cannabis Convictions

Een in 2023 gepubliceerd rapport onderzocht ondertussen de neurocognitieve effecten bij medische marihuanapatiënten, waarbij werd vastgesteld dat “voorgeschreven medicinale hashish een minimale acute affect kan hebben op de cognitieve functie bij patiënten met chronische gezondheidsproblemen.”

Een ander rapport, afgelopen maart gepubliceerd in het tijdschrift Present Alzheimer Analysis, bracht het gebruik van marihuana in verband lager kans op subjectieve cognitieve achteruitgang (SCD), waarbij consumenten en patiënten minder verwarring en geheugenverlies melden vergeleken met niet-gebruikers.

Uit een rapport dat afgelopen april werd gepubliceerd en dat was gebaseerd op apotheekgegevens, bleek dat kankerpatiënten aangaven helderder te kunnen denken bij het gebruik van medische marihuana. Ze zeiden ook dat het hielp bij het beheersen van pijn.

Uit een afzonderlijk onderzoek onder tieners en jongvolwassenen die het risico liepen psychotische stoornissen te ontwikkelen, bleek dat regelmatig marihuanagebruik gedurende een periode van twee jaar geen vroegtijdige psychosesymptomen veroorzaakte – in tegenstelling tot de beweringen van verbodsactivisten die beweren dat hashish geestesziekten veroorzaakt. In feite werd het geassocieerd met bescheiden verbeteringen in het cognitief functioneren en een verminderd gebruik van andere medicijnen.

“CHR-jongeren die voortdurend hashish gebruikten, hadden in de loop van de tijd een beter neurocognitief en sociaal functioneren, en een lager medicatiegebruik vergeleken met niet-gebruikers”, schreven de auteurs van dat onderzoek. “Verrassend genoeg verbeterden de klinische symptomen in de loop van de tijd, ondanks dat de medicatie afnam.”

Uit een afzonderlijke studie die een jaar geleden door de American Medical Affiliation (AMA) werd gepubliceerd en waarin werd gekeken naar gegevens van meer dan 63 miljoen begunstigden van de ziektekostenverzekering, bleek dat er “geen statistisch significante toename” is van psychose-gerelateerde diagnoses in staten die marihuana hebben gelegaliseerd, vergeleken met staten die marihuana hebben gelegaliseerd. die hashish blijven criminaliseren.

Uit onderzoek uit 2018 is gebleken dat marihuana het werkgeheugen daadwerkelijk kan vergroten en dat cannabisgebruik de structuur van de hersenen niet daadwerkelijk verandert.

En in tegenstelling tot de bewering van de nieuwgekozen president Donald Trump dat marihuana ervoor zorgt dat mensen “IQ-punten verliezen”, zegt het Nationwide Institute of Drug Abuse (NIDA) dat de resultaten van twee longitudinale onderzoeken “geen causaal verband ondersteunen tussen marihuanagebruik en IQ-verlies. ”

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die hashish gebruiken een afname in verbale vaardigheden en algemene kennis kunnen zien, maar dat “degenen die in de toekomst hashish zouden gebruiken al lagere scores hadden op deze metingen dan degenen die in de toekomst geen hashish zouden gebruiken, en er werd geen voorspelbaar verschil gevonden. tussen een tweeling, waarbij één marihuana gebruikte en één niet.”

“Dit suggereert dat waargenomen IQ-dalingen, tenminste tijdens de adolescentie, veroorzaakt kunnen worden door gedeelde familiale factoren (bijvoorbeeld genetica, familiale omgeving), en niet door het gebruik van marihuana zelf,” concludeerde NIDA.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button